Prin finalizarea unei noi investitii la Roman, Somaco Grup Prefabricate devine singurul producator de elemente vibropresate din beton pentru sisteme de apa si canalizare din Moldova

Producatorul de materiale de constructii Somaco Grup Prefabricate a lansat o noua linie de productie de elemente prefabricate din beton pentru sisteme de apa si canalizare. Investitia totala pentru aceasta linie de fabricatie se ridica la aproximativ 3 milioane euro in prima faza si a implicat modernizarea uneia dintre halele de productie ale fabricii din Roman prin instalarea unei linii de productie moderne, automatizate, realizate cu tehnologie germana.

"Investitia de la Roman este singura fabrica moderna de elemente vibropresate din beton pentru sisteme de apa si canalizare din zona Moldova. Dupa incheierea cu succes a probelor tehnologice la sfarsitul lunii aprilie, in mai 2011 au demarat primele livrari catre clienti. Am investit atat in tehnologie cat si in oameni, am creat aproximativ 30 noi locuri de munca si am desfasurat un program intens de instruire" a spus Gabriel Colobatiu, Director General Somaco Grup Prefabricate.

Lansarea noii linii de fabricatie de la Roman este a doua mutare strategica anuntata de Somaco Grup Prefabricate dupa achizitionarea fabricii G&D Teius in luna mai 2011.
"Clientii traditionali ai Somaco care deruleaza proiecte de modernizare si extindere a retelelor electrice, de reabilitare drumuri si poduri, de constructii centre comerciale sau industriale, abordeaza acum si proiecte locale de canalizare sau aductiuni de apa, statii de tratare, etc. Avem astfel asigurata o parte din desfacerea productiei de la noua fabrica din Roman catre partenerii existenti. Putem livra astfel atat din Buzau cat si din Roman solutii complete (proiectare, transport, montaj) pentru orice proiect de constructii" a mai adaugat Gabriel Colobatiu.

Piata de prefabricate din beton este estimata la 400,000 mc, din care segmentul prefabricatelor pentru apa si canalizare vizeaza un procent de 20%. Acest procent reflecta o mare oportunitate de piata, in conditiile in care sistemul de transport apa si canalizare din Romania este slab dezvoltat, necesitand extindere si reabilitare pentru atingerea standardelor europene.

"Ne asteptam ca in anii urmatori acest segment sa creasca semnificativ in urma accelerarii proiectelor de infrastructura utilitara planificata. Fabrica noastra este bine localizata si poate acoperi livrari in toata Moldova, dar si in zona de est a Transilvaniei", a declarat Remus Benea, Director Operatiuni Somaco Grup Prefabricate.

Somaco Grup Prefabricate reprezinta reunirea intr-o singura firma a 4 mari fabrici pe care fondul de investitii Oresa Ventures le-a achizitionat in septembrie 2008 si mai 2011.

Nota pentru editor:
Oresa Ventures este o companie de investitii cu origini suedeze, activa in Romania din 1997, avind in portofoliu Fabryo (lider in piata de vopsele decorative), Somaco Grup Prefabricate, Kiwi Finance (cel mai mare broker de credite imobiliare si ipotecare), Trinity, RTC Proffice Experience sau firmele pe care le-a finantat in trecut cum ar fi La Fantana, Motoractive, Credisson, Flanco, Medicover, Synevo, Brewery Holding (Ciuc).

29 iunie, 2011


 

Noutati

 
Proiecte de referinta -
 
 
SOMACO GRUP PREFABRICATE S.R.L.
Sediul central: Str. Biharia nr 67-77, etaj 2, Bucuresti sector 1
Tel: 031 425 45 77, Fax: 031 425 46 29, office@somaco.ro