Somaco a montat pe Coridorul IV Paneuropean peste 2.5 km de sisteme REBLOC de securizare a drumurilor

Preocupata in permanenta de extinderea gamei sale de produse, Somaco Grup Prefabricate a lansat in septembrie 2013 sistemul REBLOC® de dispozitive de protectie la drumuri, care cuprinde o varietate de parapeti tip "New Jersey" din beton, utilizati pentru garantarea sigurantei in trafic pe autostrazi, drumuri nationale, santiere si spatii urbane.

« Somaco are incredere in piata constructiilor din Romania, mai ales in segmentul de infrastructura rutiera. Pentru a accentua increderea in potentialul infrastructurii romanesti, Somaco investeste in extinderea gamei de produse: anul acesta am lansat dispozitivele de protectie la drumuri REBLOC®, care reprezinta  cea mai eficienta si mai sigura solutie de protectie la drumuri, certificata in conformitate cu standardele europene» declara Gabriel Colobatiu, Director General Somaco Grup Prefabricate.

In mai putin de 3 luni de la lansarea noii game de produs, Somaco a livrat peste 2 km de sisteme REBLOC® pentru Autostrada A1, care face parte din Coridorului IV European de transport. Solutia REBLOC® oferita de Somaco a fost aleasa de antreprenori de seama precum Astaldi, Tirrena Scavi, Condotte, Straco etc pentru securizarea urmatoarelor sectoare de drum: tronson Vintisoara-Cunta: 640 m parapeti din beton REBLOC RB80H_8_H2/W5 montati in octombrie 2013; tronson Lugoj – Timisoara: 864 m parapeti din beton REBLOC RB80H_8_H2/W5 montati in noiembrie 2013; tronson Sibiu – Saliste: 1072 m parapeti din beton REBLOC RB80H_8_H2/W5 si RB80H_4T montati de Somaco in decembrie 2013.

« Ideea de a extinde portofoliul de produse Somaco cu un sistem de separatoare de sens s-a nascut cu 2 ani in urma, cand am inceput tatonarile pentru un parteneriat solid cu jucatorii principali de pe piata dispozitivelor din beton pentru securizarea drumurilor. In anul 2013 s-a concretizat parteneriatul cu firma austriaca REBLOC, unul dintre cei mai mari producatori de profil. In mai putin de 4 luni, echipa Somaco a derulat cu maxima eficienta proiectul de productie, certificare si lansare a produselor REBLOC. In septembrie 2013, Somaco a fost certificata pentru producerea elementelor REBLOC® si a inceput productia de serie» spune Gabriel Colobatiu.

Produsele REBLOC® imbina peste 100 de ani de experienta in productia elementelor prefabricate din beton cu cele mai noi tehnologii si inovatii din domeniul sigurantei rutiere. Dispozitivele de protectie la drumuri REBLOC® sunt prezente in peste 19 tari europene, precum si in Orientul Mijociu si Africa de Sud.

Sistemul REBLOC® prezinta numeroase avantaje: garanteaza siguranta rutiera impusa de standardele europene; permite economii de timp si costuri, datorita montajului facil (elemente prefabricate de dimensiuni optime, sistem inteligent de cuplare) si a intretinerii eficiente; se conecteaza rapid si in siguranta chiar si in cele mai dificile situatii; se conecteaza facil la dispozitivele de protectie la drumuri existente in Romania. In plus, Somaco ofera o logistica eficienta, cu acoperire nationala, precum si montaj la cerere.

Sectorul romanesc al Coridorului IV Paneuropean, in lungime de 857 kilometri, se intinde de la Nadlac la Constanta, are o valoare de executie de 8,588 miliarde euro si urmeaza sa fie finalizat in anul 2020.

Datorita investitiilor realizate, Somaco Grup Prefabricate a devenit cel mare mare producator de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, liderul pietei de BCA si de elemente prefabricate din beton pentru canalizare din Moldova.

In portofoliul de realizari recente al Somaco Grup Prefabricate se numara mari centre comerciale precum Dedeman, Kaufland, Carrefour, Bricostore, Praktiker, OBI, Metro, Baumax, Hornbach, centre logistice (Wim Bosman, S.E.A., Lidl, Kaufland, Xindao, Millenium Logistic Park), hale de productie (Gebauer&Griller, Hella, Schweighofer), structuri socio-culturale, consolidari hidrotehnice, bazine de retentie, lucrari de drumuri si poduri, structuri pentru statii eoliene si modernizari pentru sisteme de canalizare si linii eletrice Enel.

17 decembrie, 2013


 

Noutati

 
Proiecte de referinta -
 
 
SOMACO GRUP PREFABRICATE S.R.L.
Sediul central: Str. Biharia nr 67-77, etaj 2, Bucuresti sector 1
Tel: 031 425 45 77, Fax: 031 425 46 29, office@somaco.ro