Somaco Grup Prefabricate se extinde in Transilvania prin achizitia fabricii G&D Teius

La sfarsitul lunii mai 2011 Somaco Grup Prefabricate achizitioneaza fabrica G&D Teius, devenind astfel producatorul cu cea mai mare capacitate de productie pentru elemente prefabricate din beton utilizate in domeniul constructiei centrelor comerciale, logistice sau de productie si in domeniul infrastructurii. Investitia totala in fabrica preluata de la G&D Teius se va ridica la peste 6 milioane euro, incluzind pretul de achizitie al fabricii de aproximativ 4 milioane euro si investitiile ce vor fi realizate in extinderea gamei de produse.


"Somaco Grup Prefabricate, prin cele 4 fabrici are din acest moment capacitatea de productie, tehnologica si manageriala sa livreze solutii din prefabricate pentru constructii de infrastructura, civile sau industriale oriunde in tara" a declarat Gabriel Colobatiu, Director General Somaco, la finalizarea tranzactiei.
Fabrica G&D Teius preluata de Somaco este dotata cu tehnologie si asigura cea mai mare capacitate de productie de pereti prefabricati din tara si, de asemenea, este una din cele mai mari capacitati pentru elemente pretensionate. Fabrica construita de la zero si finalizata acum 3 ani de catre firma italiana G&D Prefabricatti se intinde pe aproximativ 50.000 mp iar hala de productie are peste 11,000 mp.

Achizitia a fost finalizata pe data de 24 Mai 2011 si a fost integral finantata de actionarul Somaco Grup Prefabricate detinuta de compania suedeza de investitii Oresa Ventures.
"Aceasta achizitie este in linie cu strategia noastra de a investi in firme romanesti care pot deveni lider in industria in care activeaza. Somaco Grup Prefabricate este singura companie din domeniu care a investit in ultimii 2 ani sume semnificative, peste 10,000,000 euro, in modernizare, dezvoltare management, resurse umane si extindere geografica. Aceasta achizitie demonstreaza increderea noastra in potentialul Romaniei pe termen lung si in calitatea oamenilor pe care i-am atras in Somaco Grup Prefabricate", a declarat Cornel Marian, Managing Director Oresa Ventures, fondul de investitii care detine compania.


Somaco produce materiale de constructii in cele patru fabrici ale sale (Buzau, Adjud, Roman si Teius), acoperind o gama diversificata de produse: BCA, prefabricate pentru infrastructura, prefabricate pentru constructii civile si industriale.
Somaco Grup Prefabricate reprezinta reunirea intr-o singura firma a 4 mari fabrici pe care Oresa Ventures le-a achizitionat in Romania.

Nota pentru editor:
Oresa Ventures este o companie de investitii cu origini suedeze, activa in Romania din 1997, avind in portofoliu Fabryo (lider in piata de vopsele decorative), Somaco Grup Prefabricate, Kiwi Finance (cel mai mare broker de credite imobiliare si ipotecare), Trinity, RTC Proffice Experience sau firmele pe care le-a finantat in trecut cum ar fi La Fantana, Motoractive, Credisson, Flanco, Medicover, Synevo, Brewery Holding (Ciuc). 

15 mai, 2011


 

Noutati

 
Proiecte de referinta -
 
 
SOMACO GRUP PREFABRICATE S.R.L.
Sediul central: Str. Biharia nr 67-77, etaj 2, Bucuresti sector 1
Tel: 031 425 45 77, Fax: 031 425 46 29, office@somaco.ro