Somaco sustine valorile culturale locale - dezvelirea bustlui inginerului Gheorghe Bals la Adjud

Pe 27 octombrie 2011 a avut loc dezvelirea bustului inginerului academician Gheorghe Bals la Adjud, eveniment sustinut de Somaco Grup Prefabricate.

In cadrul Zilelor Municipiului Adjud, Colegiul Tehnic "Gh. Balş" a organizat cea de-a doua editie a Simpozionului "Gheorghe Balş", eveniment ce a avut ca actiune centrala dezvelirea bustului inginerului si istoricului de arta roman. Lucrarea a fost realizata de sculptorul Grigore Minea, sub egida "Valori - intre prezent si trecut". Evenimentul a cuprins si concursul "Viata si opera lui Gh. Balş", lansarea albumului dedicat primei ediţii a simpozionului din 2008, lansarea revistei scolare "Mozaic" si expozitia de desen si grafica "Gh. Balş", cu lucrari realizate de elevii colegiului. Evenimentul a avut parte de invitati speciali, nepotii inginerului, Ion si Marina Acarici Balş, arhitectul Alexandra Chiliman si profesorul universitar Jana Suler. Evenimentul a continuat cu un inedit spectactol, sustinut de Ansamblurile folclorice "Tara Vrancei" şi "Mugurasii din Paltin".

Istoric si inginer, academicianul Gheorghe Balş (1868 - 1934) s-a născut la Adjud, fiind membru titular al Academiei Romane. A lucrat, printre altele, la constructiia podului de la Cernavoda si a portului Constanta, iar in colaborare cu arhitectul Nicolae Ghica-Budesti la construirea Institutului "Louis Pasteur" din Bucuresti.

Evenimentul de la Adjud a fost sponsorizat de Somaco Grup Prefabricate alaturi de Consiliul Local, Vrancart Adjud, Editura "Docuprint" Bacau si deputatul Ciprian Nica.

Gheorghe Bals 1Gheorghe Bals 2

Mai multe fotografii gasiti pe pagina oficiala de Facebook a evenimentului.

28 octombrie, 2011


 

Noutati

 
Proiecte de referinta -
 
 
SOMACO GRUP PREFABRICATE S.R.L.
Sediul central: Str. Biharia nr 67-77, etaj 2, Bucuresti sector 1
Tel: 031 425 45 77, Fax: 031 425 46 29, office@somaco.ro