09-08-2022

Gabriel Ristoiu este noul Director General Somaco Grup Prefabricate

București, 9 august 2022 – Gabriel Ristoiu este, începând cu 1 august 2022, noul Director General Somaco Grup Prefabricate, succedându-i la conducere lui Sorin Miron, care a condus compania timp de 7 ani.
 
Gabriel Ristoiu, 54 ani, are o carieră de 20 ani în cadrul grupului Holcim, după ce anterior acumulase experiență la Search Corporation și SCT București SA. Absolvent al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, Gabriel și-a completat studiile în universități de prestigiu obținând două titluri de EMBA – unul în management și administrație în cadrul Universității București și altul de management general și administarea afacerilor la Tiffin University. Gabriel va continua să coordoneze Divizia de Infrastructură din cadrul Holcim România și totodată va prelua conducerea activității Somaco Grup Prefabricate.


"Sunt mândru de preluarea conducerii Somaco, de încrederea pe care am primit-o pentru următorul mandat de director general. Somaco este unul dintre cei mai dinamici jucători de pe piața construcțiilor din România, care în ultimii 7 ani și-a diversificat portofoliul de produse și a dublat cifra de afaceri. 


Consider că atât piața de zidărie cât și segmentul de infrastructură sunt în creștere în România, cu o perspectivă de viitor care prezintă multe oportunități pentru Somaco. Experiența Holcim și portofoliul de business pe care îl coordonez deja în cadrul Holcim ne permit să folosim sinergiile din Grup și să aducem valoare segmentului de infrastructură, poziționând Holcim ca un furnizor de soluții complete pentru infrastructură."


Somaco este o companie care îmbrățișează cu bucurie inovația, este în căutare de noi perspective, noi provocări care să ducă la dezvoltarea unor pachete de soluții complete în domeniul rezidențial, al infrastructurii, dar și pentru clădiri de birouri, hale industriale și logistice, sau pentru alte tipuri de construcții» declară Gabriel Ristoiu, noul Director General Somaco Grup Prefabricate.
Cu o cifră de afaceri de 66 milioane euro în anul 2021, Somaco Grup Prefabricate este unul dintre cei mai mari producători de prefabricate din beton utilizate în domeniul infrastructurii, precum și al construcției centrelor comerciale, halelor logistice sau de producţie din țară. De asemenea, Somaco este unul dintre cei mari producători de beton celular autoclavizat (BCA) din țară.


"Ambiția mea este ca Somaco să devină cel mai sustenabil producător de BCA și prefabricate din beton, reperul de imagine, calitate și performanță în aceste domenii din România, dar și din Grupul Holcim. Avem un plan de investiții pe termen lung pentru fabricile Somaco, dar și pentru dezvoltarea serviciilor și accentuarea digitalizării."


Somaco urmează strategia de sustenabilitate a Grupului Holcim - Construim pentru oameni și planetă, într-o nouă abordare: mai verde (prin amprentă scăzută de emisii de CO2 și economie circulară), mai inteligentă (prin inovație și digitalizare), pentru toți (contribuind la bunăstarea tuturor)”, a completat Gabriel Ristoiu, Director General Somaco Grup Prefabricat.


Despre Somaco
Somaco Grup Prefabricate este unul dintre cei mai mari producători de elemente prefabricate din beton utilizate în domeniul infrastructurii și construcţiei centrelor comerciale, logistice sau de producţie din România. Deţine șase fabrici (Adjud, Buzău, Roman, Teiuș și Timișoara), care asigură o acoperire naţională a proiectelor de construcţii. Portofoliul de produse Somaco Grup Prefabricate cuprinde sistemul de zidărie şi termoizolaţie din BCA şi gama de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, infrastructură electrică şi rutieră, pentru sisteme de canalizare din beton. Compania are aproximativ 900 de angajați. 
Începând cu noiembrie 2019, Somaco Grup Prefabricate face parte din grupul Holcim România. 

 

Despre Holcim România
Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare, 27 stații de betoane (inclusiv stațiile General Beton România), trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și trei terminale de ciment), Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor).
Grupul de companii Holcim România activează în zona producției de materiale de construcții performante, având ca principal obiectiv tranziția către o afacere complet sustenabilă, prin dezvoltarea unor produse cu amprentă de carbon cât mai redusă și printr-o preocupare constantă pentru protecția mediului. Toate proiectele companiei lucrează în sinergie pentru consumul responsabil de resurse naturale, utilizarea de tehnologii eficiente energetic, reducerea emisiilor, scăderea impactului din transport prin optimizarea traseelor de distribuție și prioritizarea mijloacelor cu consum redus de combustibil. <
Specialiștii Holcim dezvoltă materiale pentru viitor bazându-se pe inovație și digitalizare, având ca principali vectori responsabilitatea socială și față de mediu, pentru comunități mai sustenabile, într-o economie circulară. În total, Grupul Holcim România are aproximativ 1900 de angajați.