22-12-2020

Holcim România continuă lupta împotriva Covid-19, printr-o nouă sponsorizare, de aproximativ 950.000 de euro, dintre care 200.000 euro au fost donați de Somaco Grup Prefabricate

București, 22 decembrie 2020. Somaco Grup Prefabricate și grupul Holcim România, din care face parte, continuă lupta împotriva pandemiei Covid-19 și vine din nou în sprijinul spitalelor din comunitățile în care își desfășoară activitatea.

În perioada noiembrie-decembrie 2020, Holcim România a donat peste 950.000 de euro pentru ca spitalele din România să își poată achiziționa echipamentele necesare gestionării pandemiei de Covid-19.

Din această sumă, 750.000 de euro au fost donați de către Holcim România și 200.000 de euro de către Somaco Grup Prefabricate.
Astfel, 20 de spitale din județele Alba, Arad, Argeș, Bihor, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Iași, Neamț, Prahova, Timiș, Vrancea și din București vor primi sprijin financiar. Fondurile vor fi folosite pentru achiziționarea de echipamente de protecție și pentru aparatură medicală precum: monitoare pentru funcții vitale, sisteme de oxigenoterapie sau ventilatoare mecanice.

Aceasta este cea de-a doua sponsorizare pe care Holcim România o face pentru sprijinirea sectorului medical în lupta împotriva Covid-19, după cea din aprilie 2020. Suma totală donată de Holcim România pentru combaterea pandemiei de Covid-19 se ridică astfel la aproximativ 1,5 milioane de euro.

Somaco a donat în total în anul 2020 aproximativ 235.000 de euro, pentru dotarea spitalelor din comunitățile în care își desfășoară activitatea, în județele Neamț (Spitalul Municipal Roman și Spitalul Județean de Urgență Neamț), Vrancea (Spitalul Municipal Adjud), Buzău (Spitalul Județean de Urgență Buzău), Dambovița (Spitalul Județean de Urgență Dâmbovița), Alba (Spitalul Județean de Urgență Alba), dar și București, unde se află sediul central al companiei (Spitalul Clinic de Urgență București).

„Sănătatea oamenilor este principala noastră prioritate. Din acest motiv, am luat decizia de a veni din nou în sprijinul cadrelor medicale, aflate în prima linie în lupta împotriva Covid-19 și a oamenilor care au neapărată nevoie de ajutor. Țin să le mulțumesc încă o dată medicilor pentru curajul de care dau zilnic dovadă și pentru eforturile supraomenești pe care le fac pentru a salva vieți”, a declarat Horia Adrian, CEO Holcim România & Market Head Emerging Europe.