29-01-2014

Sistemul de canalizare Somaco - cea mai spectaculoasă creștere de volum în 2013

În mai puțin de 3 ani de la inaugurarea noii linii de producție de la Roman, Somaco Grup Prefabricate a înregistrat în anul 2013 o creștere de peste 65% a vânzărilor de elemente prefabricate din beton pentru infrastructura de canalizare.

 

Sistemul de canalizare din beton produs de Somaco acoperă peste 24 județe ale țării, din regiunile Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia și Transilvania. Acesta este înglobat în rețeaua de canalizare a orașelor Iași, Piatră Neamț, Târgu Frumos, Hârlău, Roznov, Buhuși, Moinești, Comănești, Vatra Dornei, Tecuci, Brăila, Aiud, Blaj, Cugir, Ocna Mureșului, Sibiu, Mediaș-Sighișoara, Tușnad, Borșa, Râmnicu Sărat, Fetești, Segarcea, Huși etc. De asemenea, sistemul de canalizare Somaco a fost ales pentru lucrări speciale precum Institutul de Fizică Atomică de pe platforma Măgurele, stații de sortare, depozite logistice etc.

 

Sistemul de canalizare Somaco se compune din tuburi de canalizare (tuburi cu mufă, tuburi de conectare tip cep-cep și mufă-cep), cămine de vizitare, garnituri de etanșare pentru cămine, precum și alte componente. El reprezintă o soluție modernă și sigură pentru rețelele de canalizare din România. Sistemul este modular și flexibil, se poate adapta tuturor tipurilor de proiecte de canalizare. Elementele prefabricate din beton sunt produse cu tehnologia germană BFS, care permite un grad înalt de control al parametrilor de calitate.

 

Sistemul de canalizare din beton prezintă avantaje nete față de alte materiale (ex. PVC), el fiind promovat că prima soluție de canalizare în întreagă Europa. Este economic pentru că are o durata mare de viață (până la 70 ani) și costuri reduse de întreținere. Este comod, pentru că oferă o soluția completă: proiectare, execuție și transport la cerere.

 

Somaco Grup Prefabricate investește în continuare în această linie de business și estimează o extindere a prezenței lucrărilor sale, precum și o dublare a volumului vânzărilor anului 2014 față de anul 2012.