21-06-2022

Somaco Grup Prefabricate, parte a grupului Holcim România, susține două proiecte educaționale implementate de către Fundația Comunitară Buzău, prin Fondul Științescu Buzău

Somaco Grup Prefabricate construiește progres pentru oameni și pentru planetă, contribuie la dezvoltarea durabilă pe termen lung și la îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor din comunitățile locale.

Astfel, Somaco susține anul acesta la Buzău mai multe  proiecte educaționale, dintre care două sunt implementate de Asociația Proșcoală 11 Buzău și coordonate de Fundația Comunitară Buzău prin Fondul Științescu Buzău: realizarea unui mini-parc STEM și a unui amfiteatru în aer liber in incinta Scolii Gimnaziale nr. 11 din Municipiul Buzău. Proiectele, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, se vor desfășura în această vară.

„Alegem să susținem proiecte care dezvoltă comunitățile noastre locale, cu accent pe educație, mediu, sănătate și infrastructură. Printre proiectele pe care le finanțăm în acest an, am selectat și două care vor fi implementate prin Fondul Științescu Buzău. Consider că educația este esențială pentru dezvoltarea comunității, iar proiectele care au caracter științific se înscriu în preocuparea noastră și a Grupului Holcim de a crea perspective inteligente asupra industriei contrucțiilor, din care facem parte“, declară Sorin Miron, directorul general Somaco Grup Prefabricate.

Somaco Grup Prefabricate este unul dintre cei mai mari producători de elemente prefabricate din beton utilizate în domeniul infrastructurii și construcţiei centrelor comerciale, logistice sau de producţie din România. Deţine șase fabrici (Adjud, Buzău, Roman, Teiuș și Timișoara), care asigură o acoperire naţională a proiectelor de construcţii. Portofoliul de produse Somaco Grup Prefabricate cuprinde sistemul de zidărie şi termoizolaţie din BCA şi gama de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, infrastructură electrică şi rutieră, pentru sisteme de canalizare din beton.

Începând cu noiembrie 2019, Somaco Grup Prefabricate face parte din grupul Holcim România, care activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România. Grupul deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 18 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate și Geocycle România (cu 3 puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor). La nivel Mondial, Grupul Holcim este prezent în 70 de țări și numără peste 70.000 anagajați.