30-06-2022

Somaco Grup Prefabricate, parte a grupului Holcim România, susține renovarea școlilor din mediul rural în parteneriat cu Asociația BookLand

Somaco Grup Prefabricate construiește progres pentru oameni și pentru planetă, contribuie la dezvoltarea durabilă pe termen lung și la îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor din comunitățile locale.

Printre proiectele educaționale susținute de Somaco anul acesta se numără și renovarea Școlii Gimnaziale din satul Costești, comuna Costești, județul Buzău - o școală veche, construită în anul 1967, care oferă instruire pentru 284 copii. Somaco a mobilizat 47.000 lei pentru refacerea pereților, șapei, parchetului, toaletelor, precum și înlocuirea corpurilor de iluminat.

Suntem bucuroși să putem dovedi că împreună cu Asociația BookLand construim oameni și schimbăm în bine învățământul românesc!, declară Sorin Miron, directorul general Somaco Grup Prefabricate.

Testimonial video: https://www.youtube.com/watch?v=7Xuq1mqnogM

De peste 11 ani, Asociația BookLand contribuie la sublinierea importanței educației și dezvoltării personale prin Conferințele BookLand, prin Taberele Coolturale BookLand, dar mai ales prin Renovarea și dotarea școlilor din mediul rural. În perioada 2020-2021, Asociația a renovat 37 școli, iar in anul 2022 intenționează șă renoveze alte 25.

 

Somaco Bookland renovare Scoala Costesti Buzau

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Imagini cu școala înainte de renovare

 

Somaco Grup Prefabricate este unul dintre cei mai mari producători de elemente prefabricate din beton utilizate în domeniul infrastructurii și construcţiei centrelor comerciale, logistice sau de producţie din România. Deţine șase fabrici (Adjud, Buzău, Roman, Teiuș și Timișoara), care asigură o acoperire naţională a proiectelor de construcţii. Portofoliul de produse Somaco Grup Prefabricate cuprinde sistemul de zidărie şi termoizolaţie din BCA şi gama de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, infrastructură electrică şi rutieră, pentru sisteme de canalizare din beton.

Începând cu noiembrie 2019, Somaco Grup Prefabricate face parte din grupul Holcim România, care activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România. Grupul deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 18 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate și Geocycle România (cu 3 puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor). La nivel Mondial, Grupul Holcim este prezent în 70 de țări și numără peste 70.000 anagajați.