15-05-2011

Somaco Grup Prefabricate se extinde în Transilvania prin achiziția fabricii G&D Teiuș

La sfârșitul lunii mai 2011 Somaco Grup Prefabricate achiziționează fabrica G&D Teiuș, devenind astfel producătorul cu cea mai mare capacitate de producție pentru elemente prefabricate din beton utilizate în domeniul construcției centrelor comerciale, logistice sau de producție și în domeniul infrastructurii. Investiția totală în fabrică preluată de la G&D Teiuș se va ridică la peste 6 milioane euro, incluzând prețul de achiziție al fabricii de aproximativ 4 milioane euro și investițiile ce vor fi realizate în extinderea gamei de produse.


"Somaco Grup Prefabricate, prin cele 4 fabrici are din acest moment capacitatea de producție, tehnologică și managerială să livreze soluții din prefabricate pentru construcții de infrastructură, civile sau industriale oriunde în țară" a declarat Gabriel Colobatiu, Director General Somaco, la finalizarea tranzacției.
Fabrica G&D Teiuș preluată de Somaco este dotată cu tehnologie și asigură cea mai mare capacitate de producție de pereți prefabricați din țară și, de asemenea, este una din cele mai mari capacități pentru elemente pretensionate. Fabrica construită de la zero și finalizată acum 3 ani de către firma italiană G&D Prefabricați se întinde pe aproximativ 50.000 mp iar hala de producție are peste 11,000 mp.

teiusAchiziția a fost finalizată pe dată de 24 Mai 2011 și a fost integral finanțată de acționarul Somaco Grup Prefabricate deținută de compania suedeză de investiții Oresă Ventures.
"Această achiziție este în linie cu strategia noastră de a investi în firme românești care pot deveni lider în industria în care activează. Somaco Grup Prefabricate este singura companie din domeniu care a investit în ultimii 2 ani sume semnificative, peste 10,000,000 euro, în modernizare, dezvoltare management, resurse umane și extindere geografică. Această achiziție demonstrează încrederea noastră în potențialul României pe termen lung și în calitatea oamenilor pe care i-am atras în Somaco Grup Prefabricate", a declarat Cornel Marian, Managing Director Oresă Ventures, fondul de investiții care deține compania.

 
Somaco produce materiale de construcții în cele patru fabrici ale sale (Buzău, Adjud, Roman și Teiuș), acoperind o gamă diversificată de produse: BCA, prefabricate pentru infrastructură, prefabricate pentru construcții civile și industriale.
Somaco Grup Prefabricate reprezintă reunirea într-o singură firmă a 4 mari fabrici pe care Oresa Ventures le-a achiziționat în România.

 

 


Oresa Ventures este o companie de investiții cu origini suedeze, activă în România din 1997, avînd în portofoliu Fabryo (lider în piață de vopsele decorative), Somaco Grup Prefabricate, Kiwi Finance (cel mai mare broker de credite imobiliare și ipotecare), Trinity, RTC Proffice Experience sau firmele pe care le-a finanțat în trecut cum ar fi La Fântâna, Motoractive, Credisson, Flanco, Medicover, Synevo, Brewery Holding (Ciuc).