17-12-2013

Somaco a montat pe Coridorul IV Paneuropean peste 2.5 km de sisteme REBLOC de securizare a drumurilor

Preocupată în permanență de extinderea gamei sale de produse, Somaco Grup Prefabricate a lansat în septembrie 2013 sistemul REBLOC® de dispozitive de protecție la drumuri, care cuprinde o varietate de parapeți tip "New Jersey" din beton, utilizați pentru garantarea siguranței în trafic pe autostrăzi, drumuri naționale, șantiere și spații urbane.

 

„Somaco are încredere în piață construcțiilor din România, mai ales în segmentul de infrastructură rutieră. Pentru a accentua încrederea în potențialul infrastructurii românești, Somaco investește în extinderea gamei de produse: anul acesta am lansat dispozitivele de protecție la drumuri REBLOC®, care reprezintă  cea mai eficientă și mai sigură soluție de protecție la drumuri, certificată în conformitate cu standardele europene”, declară Gabriel Colobatiu, Director General Somaco Grup Prefabricate.

 

În mai puțin de 3 luni de la lansarea noii game de produs, Somaco a livrat peste 2 km de sisteme REBLOC® pentru Autostrada A1, care face parte din Coridorului IV European de transport. Soluția REBLOC® oferită de Somaco a fost aleasă de antreprenori de seamă precum Astaldi, Tirrena Scavi, Condotte, Straco etc. pentru securizarea următoarelor sectoare de drum: tronson Vintisoara-Cunta: 640 m parapeți din beton REBLOC RB80H_8_H2/W5 montați în octombrie 2013; tronson Lugoj – Timișoara: 864 m parapeți din beton REBLOC RB80H_8_H2/W5 montați în noiembrie 2013; tronson Sibiu – Săliște: 1072 m parapeți din beton REBLOC RB80H_8_H2/W5 și RB80H_4T montați de Somaco în decembrie 2013.

 

„Ideea de a extinde portofoliul de produse Somaco cu un sistem de separatoare de sens s-a născut cu 2 ani în urmă, când am început tatonările pentru un parteneriat solid cu jucătorii principali de pe piață dispozitivelor din beton pentru securizarea drumurilor. În anul 2013 s-a concretizat parteneriatul cu firma austriacă REBLOC, unul dintre cei mai mari producători de profil. În mai puțîn de 4 luni, echipa Somaco a derulat cu maximă eficiență proiectul de producție, certificare și lansare a produselor REBLOC. În septembrie 2013, Somaco a fost certificată pentru producerea elementelor REBLOC® și a început producția de serie”, spune Gabriel Colobatiu.

 

Produsele REBLOC® îmbină peste 100 de ani de experiență în producția elementelor prefabricate din beton cu cele mai noi tehnologii și inovații din domeniul siguranței rutiere. Dispozitivele de protecție la drumuri REBLOC® sunt prezente în peste 19 țări europene, precum și în Orientul Mijociu și Africa de Sud.

 

Sistemul REBLOC® prezintă numeroase avantaje: garantează siguranța rutieră impusă de standardele europene; permite economii de timp și costuri, datorită montajului facil (elemente prefabricate de dimensiuni optime, sistem inteligent de cuplare) și a întreținerii eficiente; se conectează rapid și în siguranță chiar și în cele mai dificile situații; se conectează facil la dispozitivele de protecție la drumuri existente în România. În plus, Somaco oferă o logistică eficientă, cu acoperire națională, precum și montaj la cerere.

 

Sectorul românesc al Coridorului IV Paneuropean, în lungime de 857 kilometri, se întinde de la Nădlac la Constanța, are o valoare de execuție de 8,588 miliarde euro și urmează să fie finalizat în anul 2020.

 

Datorită investițiilor realizate, Somaco Grup Prefabricate a devenit cel mare mare producător de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, liderul pieței de BCA și de elemente prefabricate din beton pentru canalizare din Moldova.

În portofoliul de realizări recente al Somaco Grup Prefabricate se numără mari centre comerciale precum Dedeman, Kaufland, Carrefour, Bricostore, Praktiker, OBI, Metro, Baumax, Hornbach, centre logistice (Wim Bosman, S.E.A., Lidl, Kaufland, Xindao, Millenium Logistic Park), hale de producție (Gebauer&Griller, Hella, Schweighofer), structuri socio-culturale, consolidări hidrotehnice, bazine de retenție, lucrări de drumuri și poduri, structuri pentru stații eoliene și modernizări pentru sisteme de canalizare și linii eletrice Enel.