18-06-2012

Somaco profită de investițiile în energie regenerabilă

"Am abordat cu încredere un nou proiect de construcții: fundațiile parcului eolian de la Corni, alături de partenerul nostru PORR Construct SRL. Este o investiție considerabilă, care duce la îndeplinirea uneia dintre direcțiile energetice importante ale României - crearea unor surse de energie alternativă. Provocarea cea mai mare a fost respectarea calendarului de livrare, foarte strict, dar foarte eficient. Am răspuns provocării cu soluții eficiente de logistică și producție, folosind sinergiile din două fabrici Somaco pentru a asigura ritmicitatea punerii în operă a elementelor de fundație" - spune Gabriel Colobatiu, Directorul General al Somaco Grup Prefabricate.


Somaco Grup Prefabricate a livrat pentru acest proiect o parte din fundația de beton - cca 1850 piloți din beton armat, pe durata a 3 luni - din martie până în mai 2012.


"România are un potențial uriaș în privința energiei eoliene - se clasează în topul celor mai atractive 15 piețe din lume pentru energii regenerabile. Dobrogea este campioană - viitorul ei va fi producția de energie eoliană. În 2012 România va lansa cel mai mare proiect eolian terestru din Europa, care pe lângă energie ecologică va produce și o dinamizare a vieții sociale și va atrage noi posibile lucrări de infrastructură.  Așteptăm proiecte la fel de interesante și de motivante din această zonă, suntem gata să le abordăm cu entuziasm și profesionalism" - a mai declarat Gabriel Colobatiu, Directorul General al Somaco Grup Prefabricate.

În portofoliul de realizări recente al Somaco Grup Prefabricate se numără, pe lângă proiectul Corni, mari centre comerciale precum Leroy Merlin, Carrefour, OBI, Metro, Kiabi, Baumax, Hornbach, Kaufland, Overland, centre logistice (Wim Bosman, SEA), structuri socio-culturale, consolidări hidrotehnice, bazine de retenție, lucrări de drumuri și poduri, precum și modernizări pentru liniile eletrice Enel.


Oresă Ventures este o companie de investiții cu origini suedeze, activă în România din 1997, având în portofoliu Fabryo (lider în piață de vopsele decorative), Somaco Grup Prefabricate, Kiwi Finance (cel mai mare broker de credite imobiliare și ipotecare), Trinity, RTC Proffice Experience sau firmele pe care le-a finanțat în trecut cum ar fi La Fântâna, Motoractive, Credisson, Flanco, Medicover, Synevo, Brewery Holding (Ciuc).