07-08-2012

Un lot al Coridorului IV Paneuropean proiectat în Germania pentru Strabag – livrat de Somaco

Somaco Grup Prefabricate demarează cu succes un proiect de infrastructură rutieră de proporții: Coridorul IV Paneuropean.

La începutul lunii august 2012 a fost livrată prima grindă precomprimată din beton cu lungime de 36 m pentru lotul I din sectorul Orăștie-Sibiu al Coridorului IV Paneuropean.


"Suntem onorați să participăm la o lucrare de asemenea anvergură. Această grindă este prima dintr-o serie de mai multe grinzi de dimensiuni atipice pe care le vom produce pentru Coridorul IV. Grinda a fost proiectată în Germania pentru partenerul nostru Strabag - câștigătorul licitației pentru acest tronson. Somaco a propus propria secțiune de grindă în acest proiect" - declară Gabriel Colobatiu, Directorul General al Somaco Grup Prefabricate.
Coridorul IV Paneuropean, în lungime de 857 kilometri, se întinde de la Nădlac la Constanța, are o valoare de execuție de 8,588 miliarde euro și urmează să fie finalizat în anul 2020.

Datorită investițiilor realizate, Somaco Grup Prefabricate a devenit cel mare mare producător de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, liderul pieței de BCA și de elemente prefabricate din beton pentru canalizare din Moldova.

În portofoliul de realizări recente al Somaco Grup Prefabricate se numără mari centre comerciale precum Carrefour, Bricostore, Praktiker, OBI, Metro, Kiabi, Baumax, Hornbach, Kaufland, centre logistice (Wim Bosman, S.E.A., Millenium Logistic Park), structuri socio-culturale, consolidări hidrotehnice, bazine de retenție, lucrări de drumuri și poduri, structuri pentru stații eoliene și modernizări pentru liniile eletrice Enel.