Fabricile noastre

Somaco este unul dintre cei mai mari producători de elemente prefabricate din beton utilizate în domeniul infrastructurii rutiere, electrice și de apă canal, precum și al construcției centrelor comerciale, logistice sau de producţie din țară. De asemenea, Somaco este unul dintre cei mai mari producători de beton celular autoclavizat (BCA) din România, brandul favorit în regiunea Moldova.

Portofoliul de produse Somaco este generos, permițând fabricarea a peste 250 tipuri diferite de elemente prefabricate: sistemul de zidărie şi termoizolație din BCA (produs la Adjud) şi gama de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie (produse la Buzău, Roman, Timișoara, Târgoviște și Teiuș), infrastructură electrică (produse la Buzău) și rutieră (produse la Buzău, Roman, Timișoara și Teiuș), pentru sisteme de canalizare din beton (produse la Roman).

O prioritate constanță o constituie calitatea produselor și controlul calității - Somaco lucrează într-un sistem de management integrat și deține cele mai ambițioase certificări ISO și SRAC CERT.

Somaco deţine 6 fabrici (Adjud, Buzău, Roman, Teiuș, Târgoviște și Timișoara), care asigură o acoperire națională a proiectelor de construcții:

 

Fabrica Somaco Adjud

Fabrica Somaco Adjud a fost construită în anul 1975, fiind una dintre cele mai mari fabrici de BCA. Privatizată în 1990, a devenit parte din firma Somaco SA.

În anul 2008 a fost cumpărată și retehnologizată de fondul de investiții Oresa Ventures, devenind una dintre fabricile Somaco Grup Prefabricate.

Față de momentul construcției, fabrica din Adjud a crescut capacitatea de aproape 7 ori (de la 65.000 mc în 1977 la 410.000 mc în 2020).

Fabrica Somaco Buzău

Fabrica Somaco Buzău a fost construită în anul 1970, fiind una dintre importantele fabrici de prefabricate din beton din România.

Privatizată în 1990, a devenit parte din firma Somaco SA. În anul 2008 a fost cumpărată și modernizată de fondul de investiții Oresa Ventures, devenind una dintre fabricile Somaco Grup Prefabricate.

Fabrica din Buzău produce elemente prefabricate mari pentru structuri la cheie, precum și elemente prefabricate pentru domeniul reziențial, dar și pentru infrastructura rutieră, electrică.

Fabrica Somaco Roman

Fabrica Somaco Roman a fost construită în anul 1954, fiind de asemenea una dintre cele mai mari fabrici de prefabricate din beton din România.

Privatizată în 1990, a devenit parte din firma Somaco SA. În anul 2008 a fost cumpărată și modernizată de fondul de investiții Oresa Ventures, devenind una dintre fabricile Somaco Grup Prefabricate.

Fabrica Somaco Roman produce elemente prefabricate mari pentru structuri la cheie și infrastructură rutieră, precum și elemente pentru sisteme de canalizare.

Fabrica Somaco Târgoviște

Fabrica Somaco Târgoviște a fost construită în anul 2005 de către Europrefabricate, ca investiție nouă.

A fost preluată de către Oresa Ventures în iunie 2014, împreună cu fabrica din Timișoara, devenind cea mai nouă achiziție Somaco.

Fabrica din Târgoviște produce elemente prefabricate mari pentru structuri la cheie și infrastructură rutieră, precum și elemente prefabricate pentru tuneluri.  

Fabrica Somaco Teiuș

Fabrica Somaco Teiuș este o investiție nouă, finalizată în anul 2008 de către G&D Prefabbricati.

A fost achiziționată de Oresa Ventures în anul 2011. 

Amplasată în centrul țării, fabrica de la Teiuș este dotată pentru producția de elemente prefabricate mari din beton pentru structuri la cheie și infrastructură rutieră.

Fabrica Somaco Timișoara

Fabrica de elemente prefabricate din beton din Timișoara a fost construită în anul 2004 de către Europrefabricate, ca investiție nouă.

A fost preluată de către Oresa Ventures în iunie 2014, împreună cu fabrica din Târgoviște, devenind cea mai nouă achiziție a Grupului Somaco.

Fabica din Timișoara produce elemente prefabricate mari pentru structuri la cheie și infrastructură rutieră.