Protecția mediului

Noi, Somaco, parte din Holcim România, suntem conștienți de rolul pe care îl jucăm pentru a conduce tranziția ecologică în sectorul materialelor de construcții. Acționăm cu toate pârghiile pentru a construi structuri mai durabile, cu emisii reduse de CO2.

De aceea promovăm ECONCEPT, un model de afaceri bazat pe colaborare eco și co-proiectare pentru dezvoltarea de proiecte responsabile față de mediu. Avem experiența și expertiza să le oferim clienților noștri soluții inovatoare pentru a-și atinge obiectivele dar și pentru a atinge un nivel optim de performanță de mediu.

Suntem conștieți de importanța și influența pe care o au acțiunile noastre asupra mediului, de aceea, în calitate de companie responsabilă, acordăm o atenție sporită aspectelor de mediu, angajându-ne ferm pentru susținerea unei politici de mediu sănătoase.

Ne concentrăm în special pe reciclarea materialelor și dezvoltarea de produse și procese eficiente din punct de vedere ecologic.

 

Reciclarea deșeurilor

Reciclarea deșeurilor sau a materialelor rezultate din procesul de producție

Pentru că ne pasă de oameni, comunități și mediul înconjurător, investim în linii de concasare și reciclare pentru BCA și elemente prefabricate din beton.

Reciclăm și deșeurile din hârtie, carton, plastic, metal în toate punctele noastre de lucru. Partenerul nostru din București este organizația „Viitor Plus”, care ne sprijină atât prin training dar și prin colectare selectivă cu ajutorul unor mijloace de transport ecologice, conduse de persoane defavorizate.

Cimentul verde

Dezvoltarea de produse și procese eficiente din punct de vedere ecologic

Suntem preocupați de dezvoltarea de produse eficiente din punct de vedere ecologic și cu mai puține emisii de CO2.

Un exemplu este betonul celular autoclavizat (BCA), un material ecologic pentru construcții eficiente din punct de vedere energetic. Începând cu anul 2021, Somaco dezvoltă produse durabile, care au la bază cimenturi cu amprentă de carbon scăzută.

BCA

BCA – un material ecologic, reciclabil 100%

Procesul de producție a betonului celular autoclavizat nu este poluant - eliberează doar abur. Acesta folosește eficient resursele (4 părți BCA sunt produse cu 1 parte materii prime). BCA consumă puțină energie în timpul ciclului de viață: pentru a produce BCA este necesară mai puțin de jumătate de energie, în comparație cu alte materiale de construcție. Odată pus în operă, BCA economisește energie deoarece este un excelent izolator termic. BCA oferă un aer sănătos în interiorul clădirilor, nu emite emisii toxice. Începând din anul 2012, Somaco reciclează complet BCA rezultat din procesul de producție.