04-06-2014

Grupul Somaco achizitionează două noi fabrici la Timișoara și Târgoviște

Grupul Somaco investește 8 milioane de euro pentru achiziția fabricilor Europrefabricate și pentru extinderea în vestul țării.


La începutul lunii iunie 2014, Grupul Somaco a achiziționat alte 2 fabrici de elemente prefabricate din beton, situate la Timișoara și Târgoviște. Ambele fabrici au fost construite recent și se adaugă celor 4 unități de producție existente în portofoliul Grupului Somaco (Buzău, Roman, Adjud și Teiuș).


Prin această achiziție, Grupul Somaco a devenit cel mare mare producător de elemente prefabricate de beton din România. Preluarea celor 2 fabrici se înscrie în strategia noastră, care vizează diversificarea gamei de produse, lărgirea portofoliului de clienţi şi extinderea spre noi arii geografice. Am deschis astfel drumul către lucrari de mare anvergură, localizate în orice colț al țării, pe care le putem onora eficient din mai multe locații. De exemplu, pentru lucrările din zona București putem livra structuri prefabricate din 3 fabrici – Buzău, Târgoviște și Teiuș. Tranzacția încheiată acum reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea Grupului Somaco, etapă în care care dorim să aducem un plus de valoare clienților noștri, îmbinând experiența și capacitatea a două mari companii» declară domnul Gabriel Colobațiu, Director General al Somaco Grup Prefabricate.


Oresa Ventures, compania suedeză care deține Grupul Somaco, a asigurat capitalul pentru achiziția Europrefabricate, atât prin contribuție financiară directă, cât și prin atragerea de împrumuturi bancare. Această sumă a finanțat tranzacția în sine, dar și investițiile în capitalul de lucru.

In ultimii 5 ani, Grupul Somaco a investit alte 13 milioane de euro pentru extinderea capacităţii de producţie şi a gamei de produse, pentru retehnologizare şi instruirea personalului, fiind unul dintre cei mai dinamici investitori de pe piaţa materialelor de construcţii.


Portofoliul sau de produse cuprinde sistemul de zidărie şi termoizolaţie din BCA şi gama de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, infrastructură electrică. In portofoliul de lucrari recente al Grupului Somaco se numără mari centre comerciale precum Dedeman, Kaufland, Carrefour, Bricostore, Praktiker, OBI, Metro, Baumax, Hornbach, centre logistice (Wim Bosman, S.E.A., Lidl, Kaufland, Xindao, Millenium Logistic Park), hale de producție (Gebauer&Griller, Hella, Schweighofer), structuri socio-culturale, consolidări hidrotehnice, bazine de retenție, lucrări de drumuri și poduri, structuri pentru stații eoliene și modernizări pentru sisteme de canalizare și linii electrice Enel, etc.


Acţionar unic al Grupului Somaco este fondul de investiţii suedez Oresa Ventures, care deţine in portofoliu companii de succes precum Fabryo Corporation, RTC Proffice Experience, Kiwi Finance, Trinity, Medicover, La Fantana.


Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:


Raluca Bănăţeanu
Manager Marketing şi Comunicare
Somaco Grup Prefabricate
E-mail: raluca.banateanu@somaco.ro