29-06-2011

Singurul producător de elemente vibropresate din beton pentru sisteme de apă și canalizare din Moldova

Prin finalizarea unei noi investiții la Roman, Somaco Grup Prefabricate devine singurul producător de elemente vibropresate din beton pentru sisteme de apă și canalizare din Moldova

 

Producătorul de materiale de construcții Somaco Grup Prefabricate a lansat o nouă linie de producție de elemente prefabricate din beton pentru sisteme de apă și canalizare. Investiția totală pentru această linie de fabricăție se ridică la aproximativ 3 milioane euro în prima faza și a implicat modernizarea uneia dintre halele de producție ale fabricii din Roman prin instalarea unei linii de producție moderne, automatizate, realizate cu tehnologie germană.

 

"Investiția de la Roman este singura fabrică modernă de elemente vibropresate din beton pentru sisteme de apă și canalizare din zona Moldova. După încheierea cu succes a probelor tehnologice la sfârșitul lunii aprilie, în mai 2011 au demarat primele livrări către clienți. Am investit atât în tehnologie, cât și în oameni, am creat aproximativ 30 noi locuri de muncă și am desfășurat un program intens de instruire" a spus Gabriel Colobatiu, Director General Somaco Grup Prefabricate.

 

Lansarea noii linii de fabricăție de la Roman este a două mutare strategică anunțată de Somaco Grup Prefabricate după achiziționarea fabricii G&D Teiuș în luna mai 2011.


"Clienții tradiționali ai Somaco care derulează proiecte de modernizare și extindere a rețelelor electrice, de reabilitare drumuri și poduri, de construcții centre comerciale sau industriale, abordează acum și proiecte locale de canalizare sau aducțiuni de apă, stații de tratare, etc. Avem astfel asigurată o parte din desfacerea producției de la nouă fabrică din Roman către partenerii existenți. Putem livra astfel atât din Buzău, cât și din Roman soluții complete (proiectare, transport, montaj) pentru orice proiect de construcții" a mai adăugat Gabriel Colobatiu.

 

Piață de prefabricate din beton este estimată la 400,000 mc, din care segmentul prefabricatelor pentru apă și canalizare vizează un procent de 20%. Acest procent reflectă o mare oportunitate de piață, în condițiile în care sistemul de transport apă și canalizare din România este slab dezvoltat, necesitând extindere și reabilitare pentru atingerea standardelor europene.

 

"Ne așteptăm ca în anii următori acest segment să crească semnificativ în urmă accelerării proiectelor de infrastructură utilitară planificată. Fabrică noastră este bine localizată și poate acoperi livrări în toată Moldova, dar și în zona de est a Transilvaniei", a declarat Remus Benea, Director Operațiuni Somaco Grup Prefabricate.

Somaco Grup Prefabricate reprezintă reunirea într-o singură firmă a 4 mari fabrici pe care fondul de investiții Oresa Ventures le-a achiziționat în septembrie 2008 și mai 2011.


Oresă Ventures este o companie de investiții cu origini suedeze, activă în România din 1997, avînd în portofoliu Fabryo (lider în piață de vopsele decorative), Somaco Grup Prefabricate, Kiwi Finance (cel mai mare broker de credite imobiliare și ipotecare), Trinity, RTC Proffice Experience sau firmele pe care le-a finanțat în trecut cum ar fi La Fântâna, Motoractive, Credisson, Flanco, Medicover, Synevo, Brewery Holding (Ciuc).