03-04-2012

Somaco Grup Prefabricate a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 31%

Somaco Grup Prefabricate a înregistrat în anul 2011 o cifra de afaceri de 21 milioane euro, care reprezintă o creștere de 31% față de anul precedent, urmând trendul ascendent prin suplimentarea rezultatelor cu câte 5 milioane euro anual.

"Așteptăm să confirmăm o creștere semnificativă a cifrei de afaceri și în anul 2012" spune Gabriel Colobatiu, Directorul General al Somaco Grup Prefabricate. "Evoluția pozitivă așteptată pentru anul 2012 se datorează atât creșterii volumelor de BCA dar mai ales intensificării vânzărilor de elemente prefabricate din beton (atât structuri la cheie cât și sisteme de canalizare și infrastructură rutieră), acestea urmând să aibă o dinamică mai accentuată în portofoliul nostru de produse."

Somaco Grup Prefabricate, unul dintre cei mai dinamici investitori de pe piața materialelor de construcții, continuă și în 2012 politică de investiții începută cu 4 ani în urmă. În perioada 2008-2009 a investit peste 3,5 milioane euro pentru modernizarea și retehnologizarea fabricilor de la Buzău, Roman și Adjud achiziționate în 2008. În 2010-2011 a investit peste 8 milioane de euro pentru achiziționarea unei noi fabrici la Teiuș, pentru lansarea unei noi linii de producție de elemente prefabricate din beton pentru sisteme de canalizare la Roman, dar și pentru creșterea capacității de producție BCA la Adjud.

"Strategia noastră de investiții vizează atât consolidarea capacităților de producție existente cât și extinderea în arii de producție noi.  În 2012 intenționăm să investim peste 1 milion euro pentru extinderea gamei de produse și a capacităților existente, pentru dezvoltarea de noi soluții care să aducă un plus de valoare clienților noștri" a declarat Gabriel Colobatiu.

Oresă Ventures este o companie de investiții cu origini suedeze, activă în România din 1997, avînd în portofoliu Fabryo (lider în piață de vopsele decorative), Somaco Grup Prefabricate, Kiwi Finance (cel mai mare broker de credite imobiliare și ipotecare), Trinity, RTC Proffice Experience sau firmele pe care le-a finanțat în trecut cum ar fi La Fântâna, Motoractive, Credisson, Flanco, Medicover, Synevo, Brewery Holding (Ciuc).