25-11-2021

Somaco Grup Prefabricate, parte a Grupului Holcim Romania, contribuie la reabilitarea coastei Mării Negre din zona Eforie

●    Somaco a realizat 4500 elemente prefabricate de protecție costieră tip Xbloc pentru proiectul de reabilitare a plajei din zona Eforie
●    Mai mult de 5750m de plajă existentă vor fi astfel protejați. De asemenea, vor fi create alte 33 hectare de plajă nouă
●    Elementele prefabricate tip Xbloc au fost realizate cu ECO-Soluții produse și furnizate de către Holcim Romania (ciment verde ECOPlanet și gama de betoane verzi ECOPact)

București, 25 noiembrie 2021 - Somaco Grup Prefabricate a fost selectată de către Van Oord Dredging and Marine Contractors bv. pentru a produce 4500 elemente prefabricate Xbloc pentru proiectul de reabilitare a coastei Mării Negre în zona Eforie, Lot 5. Proiectul este implementat de către Van Oord Dredging and Marine Contractors bv. pentru Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.


Somaco a produs și transportat pentru acest proiect 4500 elemente prefabricate de protecție costieră tip Xbloc. Elementele produse la fabrica noastră din Buzău vor contribui la protejarea a peste 5750m de litoral și la crearea a peste 33 ha de plajă.


“Ne-am asumat provocarea creării unei noi linii de business pentru a contribui la conservarea mediului din România, atât prin producția de elemente prefabricate care protejează o zonă sensibilă a României, dar și prin utilizarea ECOPlanet - cimentul verde cu amprentă redusă de carbon. Este un proiect complex, care necesită respectarea unor cerințe stricte în privința performanței tehnice a produselor, dar și un grafic de livrare ambițios. Suntem bucuroși că numele Somaco Grup Prefabricate și al Grupului Holcim Romania, din care facem parte, este acum asociat cu protejarea celei mai vechi regiuni a țară”, a declarat Sorin Miron, Director General Somaco Grup Prefabricate.  

”Am ales Somaco Grup Prefabricate ca partener pentru acest proiect, pentru că împărtășim aceeași viziune și aceleași valori – sustenabilitate, inovație, calitate înaltă a produselor și serviciilor și standarde ridicate de siguranță și securitate în muncă”, a menționat Marius Stamat, Manager Van Oord Romania.  


Elementele prefabricate pentru protecția costieră a zonei Eforie au fost realizate cu beton verde ECOPact, în componența căruia a fost folosit ciment verde ECOPlanet (cu 40% mai puține emisii de CO2 și 30% material reciclat).


În condițiile actuale, când controlul sporit al emisiilor de CO2 este imperios necesar, Grupul Holcim România face un pas important pentru întreaga industrie a construcțiilor și deschide, prin intermediul Somaco și al cimentului ECOPlanet, drumul construcțiilor prefabricate cu cimenturi verzi. 


***
Despre Somaco Grup Prefabricate
Somaco Grup Prefabricate este unul dintre cei mai mari producători de elemente prefabricate din beton utilizate în domeniul infrastructurii și construcţiei centrelor comerciale, logistice sau de producţie din România. Deţine șase fabrici (Adjud, Buzău, Roman, Teiuș și Timișoara), care asigură o acoperire naţională a proiectelor de construcţii. Portofoliul de produse Somaco Grup Prefabricate cuprinde sistemul de zidărie şi termoizolaţie din BCA şi gama de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, infrastructură electrică şi rutieră, pentru sisteme de canalizare din beton. Compania are aproximativ 900 de angajați. 
Începând cu noiembrie 2019, Somaco Grup Prefabricate face parte din Grupul Holcim România. 


Despre Holcim România
Holcim (Romania) S.A. activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România. Compania deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 19 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. În prezent, Holcim numără aproximativ 800 angajați în România.
Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate (ce deține cinci fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (cu trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor). În total, Grupul Holcim Romania are aproximativ 1700 de angajați.


Despre Grupul Holcim
Grupul Holcim construiește progres pentru oameni și pentru planetă. În calitate de lider global în furnizarea de soluții de construcții, compania contribuie la dezvoltarea unui mediu construit mai verde și mai inteligent, îmbunătățind nivelul de trai al oamenilor din întreaga lume.  
Holcim este prezent în 70 de țări la nivel mondial, reunind unele dintre cele mai de succes companii din industria construcțiilor: ACC, Aggregate Industries, Ambuja Cement, Disensa, Firestone Building Products, Geocycle, Holcim și Lafarge, cu peste 70.000 de angajați.