Proiecte de infrastructură rutieră

Oferim o gamă largă de elemente prefabricate din beton pentru poduri și podețe: grinzi de pod din beton armat, aripi de pod din beton armat, elemente de podeț din beton armat, dale din beton precomprimat, elevații din beton armat. Acestea sunt produse în conformitate cu standardele în vigoare și cu proiectele IPTANA și pot fi adaptate proiectelor beneficiarilor. 
La cerere, producem și alte elemente prefabricate din beton pentru infrastructură, conform proiectului beneficiarului. 
Dincolo de gama standard de elemente pentru infrastructura rutieră, am dovedit flexibilitate pentru realizarea unor proiecte atipice, am creat tipare noi și am dezvoltat parteneriate pentru implementarea unor soluții constructive inovatoare.

Poduri pentru Autostrada A1, lotul I din sectorul Orăștie-Sibiu

Am realizat prima grindă precomprimată din beton cu lungime de 36 m proiectată în Germania pentru Coridorul IV Paneuropean.

Data finalizării lucrării: 2012

Tronsonul Sebeș-Simeria al autostrăzii A1

3 traversări peste autostrada A1, realizate cu grinzi precomprimate din beton cu lungime de 36m, și 18 podețe realizate cu dale pretensionate pentru podețe. Am contribuit la alegerea soluției tehnice, la proiectarea și realizarea elementelor prefabricate din beton pentru structura acestor poduri și podețe.

Data finalizării lucrării: 2012

Viaductul peste râul Mureș de pe Autostrada A1, sectorul Deva - Orăștie / Simeria, km 365

Viaductul este o premieră națională, având o structură mixtă de metal și beton.

Elemente furnizate de Somaco: elementele prefabricate din beton pentru structura de rezistență a podului.

Data finalizării lucrării: 2012

Autostrada A10 Sebeș-Turda, loturile 4 și 3

Am produs și livrat elemente prefabricate din beton pentru infrastructura rutieră – grinzi de pod precomprimate și grinzi de pod posttensionate de dimensiuni mari (lungime 40m, înălțime 2.1m), predale, lise.